Bu Blogda Ara

30 Eylül 2013 Pazartesi

Irak ve Şam Devleti'nden Erdoğan'a tehdit / Türkiye'de intihar saldırısı düzenleriz / Belge

 Irak ve Şam İslam Devleti (ISIL), Türkiye hükümetini, Bab'ul Hava ve Bab'ul Selam sınır kapılarını açmaması halinde intihar saldırıları düzenlemekle tehdit ediyor. 


Tekfirci terör örgütleri artık Türkiye'yi de tehdit eder hale geldi. Irak ve Şam İslam Devleti (ISIL), adlı vahşi terör çetesi Türkiye Cumhuriyeti'ne sınır geçişlerinde problem yaratmaması için bir hafta mühlet vererek tehditler savurdu. Türkiye, Azez'in bu grubun eline geçmesinin ardından kapıları kapatmıştı.

El Kaide bağlantılı grubun cihatçı haber siteleri üzerinden yayınlanan deklarosyununda "Aslanlarımız İslam toprakları üzerindeki Türk devletine iyilik mesajını iletmek ve burayı kafirlerden temizlemek için hazırlar." ifadeleri yer alırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da sınır kapılarını açması için gelecek pazartesiye kadar  süre veriliyor. Erdoğan'a "Sen ve adamların dikkatli olun! Ülkeye ve insanlara zulmettin, bu yüzden Allah'ın kanunları uygulanmalı" diye seslenilen açıklamanın sonunda Reyhanlı ve Bab'ul Hava'daki bombalı araç saldırılarını da üstlenen grup, bu saldırıları İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirme tehdidinde bulundu.

11 Mayıs 2013'de Reyhanlı, Hatay'da düzenlenen iki ayrı bombalı terör saldırıda 52 kişi ölmüş, 146 kişi yaralanmıştı. 17 Eylül'de ise Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafındaki Babel Hava Kapısı'ndaki patlamada 7 kişi ölmüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder