Bu Blogda Ara

23 Eylül 2013 Pazartesi

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Krizi Görmezden Gelemez Eylül 23, 2013

Rusya Federasyonu başkanı Vladimir Putin; Suriye dahil olmak üzere terörün anlaşmazlıkların yaşandığı bölgelerde yayılmasının Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünde üye tüm ülkeler için büyük bir tehlike teşkil ettiğini belirtti. 

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünde üye ülkelerin bugün Rusya'nın Soçi Kentinde düzenlediği oturumda konuşan Putin; Suriye gibi devletlerde faaliyet gösteren teröristlerin hiç yoktan gelmediklerini ve hiç yokta yok olmayacaklarını ifade etti. Putin, terör olgusunun komşu ülkelere taşınmasının gayet yaygın olduğunu vurgularken, bunun tehlikesine karşı uyardı.
Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünün Suriye'deki krizi görmezden gelmesinin mümkün olmadığını belirtirken, Suriye krizinin çözümüne ilişkin öneride bulunarak ortak bir tutum ve sistem belirleme gereğinin altını çizdi.

Örgüt Uluslararası Çabaları Destekliyor

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov örgütte üye ülkeler dışişleri bakanlarının düzenlediği açılış oturumunda örgütün, Suriye'deki krizin siyasi çözümüne ilişkin uluslararası çabaları desteklediğini açıkladı.
Suriye'deki durumlardan endişelerini ifade eden Lavrov; bu endişelerin sadece bölgeye olumsuz yansımalarından kaynaklanmadığını, aynı zamanda uluslararası kanun ve misak sistemine tehlikesinden kaynaklandığının altını çizdi.
Bu arada Lavrov dün ABD’li mevkidaşı John Kerry ile bulunduğu telefon görüşmesinde; Suriye'deki krize ilişkin Rusya ve ABD arasında varılan anlaşmayı hayata geçirme yollarını ele almıştı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder