Bu Blogda Ara

19 Ekim 2013 Cumartesi

Suriye krizi, AKP’lileri zengin etti

Hatay’daki AKP’li yerel yöneticileri itham eden CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, “Krizi gelir kapısı haline getirdiler. Yüklü ölçüde para trafiği yaşanıyor. Rant yüksek” dedi.


CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Suriye’de yaşanan iç savaşın AKP’li yerel yöneticileri zengin ettiğini iddia etti.

Eryılmaz, “Suriye’de doğan çatışma ortamından nemalanan AKP yöneticileri var.Yayladağ İlçe Başkanı külüstür bir arabayı aylık 10 milyara Kızılay’a kiraladı” dedi. Refik Eryılmaz, Suriye’den Türkiye’ye kaçak olarak her gün binlerce ton mazot girdiğini söyledi. Mazot kaçakçılığından AKP’ye yakın kişilerin rant sağladıklarını ifade eden Eryılmaz, devletin büyük bir vergi kaybına uğradığını belirtti.

Eryılmaz, “Ülkeye günde binlerce ton kaçak mazot gidiyor. Hükümet önünü alamadığı gibi üstünü de kapatmaya çalışıyor. Devletin büyük bir vergi kaybı var. AKP’ye yakın kişiler, bu işten ciddi bir rant elde ediyor. Askerler olanlara müdahale etmeye gittiğinde büyük bir çatışma oluyor” diye konuştu.

CHP’li Eryılmaz, Hatay ve ilçelerinde yüklü miktarda para trafiğinin yaşandığına dikkat çekti. Bazı AKP’li belediye başkanları, il ve ilçe yöneticilerinin krizi gelir kapısı olarak kullandıklarını öne süren Eryılmaz, şunları söyledi: “Yayladağ İlçe Başkanı külüstür bir arabayı aylık 10 milyara Kızılay’a kiralamış. AKP il Meclis üyesi gıda ihalesini almış, AKP’nin yönetici kadrosunun eşleri İŞKUR’dan 8-9 aylık geçici iş statüsünde çalışmadıkları halde isimlerini yazdırıyorlar ve maaş alıyorlar. Burada çok kirli bir para ilişkisi var. Savcılığın sözde daha önceden el koyduğu 2 trilyon lire para var. Bu para sözde muhafazaya alındı. Ama sonra paranın akıbetinin ne olduğunu bilmiyoruz. İade etmişlerdir büyük ihtimalle. Tonlarca kaçak mazot piyasaya sürüldü. Türkiye’nin bu konuda ciddi anlamda bir vergi kaybı var. Yayladağ ilçesi Karaköse Belediye Başkanı İsmail Ergüt, yakınları adına şirketler kurup onların adına ihalelere giriyor. AKP’li yerel yöneticiler demeniz yeterli, itiraz ediyorlarsa bana gelsinler ispat edeyim.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder