Bu Blogda Ara

30 Ekim 2013 Çarşamba

ABD'den Suriyeli muhaliflere tehdit


ABD'nin Suriye Büyükelçisi Robert Ford, 2.Cenevre görüşmelerine katılmamakta ısrar eden Suriyeli muhalifleri tehdit etti.

ABD ve müttefikleri, kendi çıkarları için Suriye'de ortaya çıkardığı ve silahlandığı muhalifleri, şimdi de dağıtmakla tehdit etti.

Suriye'de harcadıkları onca paraya rağmen Suriye'de ağır bir yenilgi alan ABD ve müttefikleri, "ne kadar koparsak kardır" mantığıyla 2.Cenevre görüşmelerinin yapılmasına karar verdi. Ancak sorun şu ki, bu güne kadar katliam için eğitip meydana saldıkları muhalifleri müzakere masasına oturmaya razı edemiyorlar.

ABD'nin Suriye Büyükelçisi Robert Ford, İstanbul'da bir araya gelen muhalif elebaşlarını sert bir dille tehdit ederek şöyle dedi:

"ABD önce muhaliflerden "Suriye Milli Şurası" kurdu. Daha sonra onları münzevi kılıp " Suriye Muhalif Ulusal Koalisyonu'nu" kurdu. Amerika'nın çabalarıyla 100 ülke bu koalisyonu resmen tanıdı.

Amerika bugün bu koalisyonu dağıtabilir. Muhalifler 2.Cenevre görüşmelerine katılmaz ise, koalisyonun dağıtılmasına hazır olun."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder